therapiehondWat is een Therapiehond? Is het een Hulphond?

Therapiehond  is eerder een algemene term en wordt vaak gebruikt om een ​​hond te beschrijven die wordt gebruikt om mensen op een therapeutische manier van dienst te zijn. Dit omvat een vrij breed scala aan potentiële activiteiten met een breed scala aan potentiële mensen en klanten. Sommige huisdieren nemen deel aan het bezoeken van programma’s, anderen nemen deel aan gestructureerde activiteiten als onderdeel van een therapeutisch programma of een therapeutische praktijk. Therapiehonden in Nederland worden niet beschouwd als assistentie honden – dit komt omdat een  hulphond  is opgeleid om specifieke taken uit te voeren om een ​​persoon met een handicap te helpen.

Therapiehonden

Therapiehonden kunnen van elk ras en elke grootte zijn – van een Chihuahua tot een Duitse Dog, van een Stafford tot een Rottweiler tot een Poedel. Wat belangrijk is, is of ze geschikt zijn voor de activiteiten in termen van leeftijd, temperament, gezondheid en training.

Kan mijn hond een Therapiehond worden?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het echt afhangt van de activiteiten die u van uw hond en de geschiktheid van uw hond verwacht om deel te nemen aan de voorgestelde activiteiten. Als je een idee hebt over wat je met je hond in een therapeutische omgeving zou willen doen, kun je vervolgens bepalen of ze geschikt zijn. En kan je altijd langskomen bij Hondentrainingen Yvonne van der Meer.

Waar kan ik mijn hond laten trainen als Therapiehond?

Dit hangt er echt van af wat je met je hond zou willen doen en wat er van hem / haar wordt verwacht. Voor een bezoekprogramma is mogelijk geen speciale training nodig die verder gaat dan de elementaire gehoorzaamheidstraining.

Welke hond kan ik inzetten voor Therapiehond

Allerlei honden kunnen Therapiehonden worden. Wat belangrijker is, zijn dingen als temperament en gezondheid. Meer geavanceerde therapeutische activiteiten zullen ook een bepaald niveau van training vereisen. Een rustige en vriendelijke manier die niet al te luidruchtig is, zal belangrijk zijn voor de meeste therapeutische activiteiten en bezoekprogramma’s.

Voor meer informatie over Therapie of  Buddy Hulphond