PTSS buddyhond

Een PTSS buddyhond is een hond die opgeleid is voor volwassenen of kinderen met een posttraumatisch stresssyndroom. PTSS is een angststoornis die kan optreden na een traumatische gebeurtenis.

Kinderen die zijn blootgesteld aan een ramp, ongeluk, mishandeling , seksueel misbruik,  of getuige zijn geweest zijn van geweld, of een verlies van een dierbare hebben meegemaakt kunnen PTSS  zich ontwikkelen.

Een kind met PTSS heeft vaak moeite met inslapen, vaak last van nachtmerries, is prikkelbaar en heeft overdreven schrikreacties. Ook kan het kind woede uitbarstingen en concentratieproblemen hebben. De herbelevingen of overmatige waakzaamheid hebben een slopende werking. Natuurlijk is ieder kind uniek en kan de PTSS zich op verschillende manieren uiten.

Bij volwassenen kan PTSS zich ook ontwikkelen, net als bij kinderen is een traumatische ervaring de aanleiding. Een traumatische ervaring bij volwassen kan zijn  oorlogservaringen, depressie, mishandeling, verkrachting of ernstig ongeluk.

De PTSS  kan het leven behoorlijk verstoren waardoor het steeds moeilijker wordt om dagelijkse activiteiten te volbrengen.

PTSS hulphondWat kan een PTSS buddy hulphond:

De PTSS buddy hulphond kan helpen bij structuur en invulling geven aan de dag.  Een hond geeft onvoorwaardelijke liefde zonder waardeoordelen. De hond is uw maatje kameraadje en zal u steun en een veilig gevoel geven. De hond brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Uit onderzoek is gebleken dat hondeneigenaren meer activiteiten ondernemen en vaker naar buiten gaan. Dit is eigenlijk heel logisch als je nagaat dat de hond uitgelaten moet worden en bijvoorbeeld ook het voer moet gekocht worden.

Onze werkwijze:

  • Wij vinden ieder mens uniek, daarom heeft ieder individu zijn eigen hulpvraag en doelen, tijdens de vrijblijvende intake vinden we het belangrijk dat de hulpvraag duidelijk is, vanuit de hulpvraag stellen we doelen en bespreken we het plan van aanpak.
  • Wij helpen u bij het vinden van de juiste fokker en begeleiden de keuze van de pup
  • Begeleiding vanuit een veilige leefomgeving zorgt voor veel vertrouwen van zowel mens en dier. Wij geven de begeleiding dan ook vanuit uw leefomgeving
  • U bent zelf de eigenaar van de pup ook dan begeleiden wij u graag!

Yvonne van der Meer heeft een professioneel bedrijf van  Hondentrainingen,  Yvonne werkt samen met een team van hooggekwalificeerde specialisten.

“Ik ben een  hondentrainer in hart en nieren! Ik ben er trots op dat niet alleen ikzelf maar ook mijn medewerkers werken vanuit het hart. Mijn kennis wil ik graag aan u doorgeven zodat u samen met uw maatje een vertrouwensband op kan bouwen en opnieuw kan genieten van het leven!”

Voor meer info neem dan contact met ons op of bel 06 – 53 21 51 80