Over ons

Wij zijn een team van hooggekwalificeerde specialisten. Onze grootste passie is honden en kinderen. Buddyhond is een professioneel bedrijf van Hondentrainingen Yvonne van der Meer.

over onsYvonne van der Meer heeft 15 jaar praktijkervaring als hondentrainer.

“Ik weet als geen ander wat een hond voor een kind met een beperking kan betekenen. Een hond kan openingen bieden die voor mensen gesloten blijven. Een hond ziet geen etiket of beperking, een hond voelt ware en onvoorwaardelijke liefde, voelt de unieke waarde van jou bijzondere kind”

“Ieder kind verdient een maatje, kameraadje en onvoorwaardelijke liefde”

Wij zijn er voor u en zijn dan ook van mening dat buddy hondjes beschikbaar mogen zijn voor elk kind met een beperking.

Wij bieden een uniek therapieprogramma waarin we niet kijken naar etiketten maar kijken naar de kwaliteiten van uw kind. De interactie tussen kind en hond geeft ontelbare mogelijkheden in het toepassen van ons unieke therapieprogramma. Ons programma is ontwikkeld om de fysieke, cognitieve en sociale vaardigheden te ondersteunen. Het kan hierbij gaan om ondersteuning in taal, het ondersteunen van sociale interactie, het reguleren van sensorische problemen, steun geven bij angsten, het controle krijgen over uitdagend gedrag of een invulling geven aan vrije tijd.

Het is een intensief programma waarin samenwerking en vertrouwen van groot belang zijn. Een klik tussen ons moet er zijn om als sterk team te gaan functioneren in het belang van hond en kind.

Wij begeleiden het hele proces vanaf de aankoop van de pup. Het is een totaal van alles waarin jullie vanaf de eerste dag zelf de eigenaar zijn van de hond. Door een eerlijke en transparante samenwerking zullen we bijzondere en waardevolle resultaten behalen.

Naast de waardevolle taak die de hond krijgt vinden we het ook belangrijk dat er ook naar de welzijn van de hond/pup wordt gekeken. De hond/pup hoort ook nog gewoon hond te kunnen zijn. Een goede balans tussen het werken en de ontspanning van de hond komt dan ook uitgebreid aan de orde tijdens de begeleiding.

Samengevat:

  • Wij richten ons op kinderen met eetstoornissen, angststoornissen of ontwikkelingsmoeilijkheden
  • Wij  helpen u met het vinden van de juiste pup, ras
  • Tijdens de vrijblijvende intake bekijken en bespreken we in alle eerlijkheid de hulpvraag, de verwachtingen van elkaar en zullen we een advies geven over de haalbaarheid van de doelen.
  • Eerlijkheid, puurheid en transparantie staat bij ons vooraan samen met het welzijn van hond en kind
  • Wij werken samen met goede hondenfokkers die onze visie delen
  • Indien gewenst werken wij samen met ergotherapeut, kinderpsycholoog.
  • Wij trainen zowel bij u thuis als in ons verwarmde trainingslocatie in Heerhugowaard
  • Onze gediplomeerde hondentrainers werken vanuit hun hart en kijken naar de interactie en combinatie van hond en kind

———————————————————————————————————————————————————————————–

Therapie programma volgen met onze honden

U hoeft geen eigen hond aan te schaffen om ons unieke therapie programma te volgen. U kunt er ook voor kiezen om uw kind te laten begeleiden met onze speciaal opgeleide honden.

Uw kind volgt iedere week de begeleiding in onze overdekte en verwarmde trainingsruimte. Deze training wordt gevolgd individueel of ik een kleine groep.

De interactie tussen de hond en het kind is bijzonder, de hond kan deuren openen die voor hulpverleners gesloten bleven.

Tijdens onze trainingen leggen wij bij zowel het kind als bij de hond absoluut geen druk. Kinderen ervaren de begeleiding als prettig en ontspannen. Vanuit de prettige ontspannen sfeer werken wij met behulp van de interactie die plaatsvindt tussen hond en kind aan de vooraf gestelde doelen.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.