Kinderen met het Syndroom van AspergerKinderen met het Syndroom van Asperger

Kinderen met het syndroom van Asperger is een van de meest onbegrepen ontwikkelingsstoornissen in het autisme spectrum. Deze kinderen hebben over het algemeen geen cognitieve of spraakproblemen. Het meeste waar deze kinderen tegen aan lopen is interactie met anderen of sociale situaties. Vaak hebben ze ook moeite met het uiten van emoties of het lezen van sociale signalen. Vaak groeien kinderen met Asperger op tot hoogfunctionerend volwassenen die een een onafhankelijk leven leiden. Het zou gewoon fijn zijn als mensen eens kunnen kijken dat als een kind het Syndroom van Asperger heeft dit een unieke manier is om de wereld te zien en te kijken naar de sterke punten en kwaliteiten van deze persoon. Deze kinderen met een vorm van autisme hebben vaak unieke vaardigheden en een hoog intelligentie niveau. 

Wat kan een hond dan voor kinderen met het Syndroom van Asperger betekenen?

Doordat kinderen met het Syndroom van Asperger hebben de neiging om te lijden aan sociale angst en missen soms de vaardigheden die nodig zijn voor sociale interacties. Vaak hebben ze moeite met het begrijpen van lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en andere sociale signalen.Dit maakt elke interactie stressvol en overweldigend. Kinderen met het Asperger-syndroom zijn simpelweg niet bedraad om sociaal te zijn. Het trieste is dat deze kinderen vaak willen communiceren en relaties met anderen willen opbouwen. Ze weten gewoon niet hoe. En daarom helpen wij graag door een hond als kameraadje maatje in te zetten verbreden wij de visie van het kind en een stukje verlengen door te helpen en te begeleiden op een liefdevolle manier zonder weer een etiket erop te plakken. Wij vinden deze kinderen bijzonder en wij zijn dankbaar dat wij onze kennis van hondentrainingen dan ook kunnen overdragen en wat is er nu mooier dan onvoorwaardelijke liefde.

Hond en Kind

Door mijn jarenlange ervaring als hondentrainer wordt het tijd dat de wereld eens in gaat zien dat hond en kind een van de mooiste combinaties is en zeer dankbaar om hier mee te werken. Allebei geven ze een stuk onvoorwaardelijkheid en ik ben als het ware de vertaler voor de hond en het kind. Wij maken een speciaal trainingsprogramma afgestemd op het kind en uiteraard ook de wensen van de ouders zijn bespreekbaar. Door middel van een hond zie je al heel snel vooruitgang en dat het kind weer opener durft te zijn. Wat ik veel mee maak is dat deze kinderen heel veel voelen i.p.v dat ze te weinig voelen.

Omdat deze kinderen overgevoelig zijn voor nieuwe gevoelens en ervaringen, kunnen ze zich gemakkelijk overweldigd voelen waardoor ze zich kunnen terugtrekken. Door een kind te ontslaan als een gebrek aan empathie, ontnemen we hen de sociale interactie die het voor hen gemakkelijker zou kunnen maken om hun emoties te verwerken. En juist daarom boeken wij zulke goede resultaten omdat wij even verder kijken als de rest en wat een hond hierbij teweeg kan brengen.

Een hond moet ook hond kunnen zijn!

Vanuit mijn visie en missie vind ik het wel heel belangrijk dat er ook aan het welzijn van het dier wordt gedacht. Dus de hond kan werken maar hoort ook heerlijk buiten te kunnen ravotten en spelen want de hond heeft een taak maar ook ontspanning en leuke dingen doen is echt belangrijk. Daardoor wordt de binding veel sterker met elkaar en is ons concept ook een enorm succes.

Voor meer informatie over onze hondentrainingen of hond en maatje stuur ons een mailtje en wij helpen jullie met alle liefde.