BuddyhondBuddyhond

Een liefde die levens verandert

Een buddyhond of maatje. De Buddyhond is voor mensen of kinderen met een psychiatrische aandoening. Hierbij kunt u denken aan iemand die depressief is, autisme of PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis). PTTS is een angststoornis die kan optreden nadat u een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt. Bij kinderen zie je vaak dat ze zijn blootgesteld aan een ramp, een ongeluk, een verlies van een dierbare, mishandeling, getuige geweest zijn van geweld, of seksueel misbruik. Een kind met PTTS heeft vaak moeite met inslapen, soms nachtmerries, prikkelbaarheid, overdreven schrikreacties, woede uitbarstingen, concentratieproblemen, herbelevingen of overmatige waakzaamheid. En bij volwassen met een PTTS wordt vaak veroorzaakt door het meemaken van een (ernstige) traumatische ervaring zoals, oorlogservaringen, depressie, mishandeling, verkrachting, een ernstig ongeluk heeft meegemaakt of gezien. Door deze ervaring kan het uw hele leven verstoren waardoor het moeilijk wordt om door te gaan met uw dagelijkse activiteiten. Meer weten over een PTTS Buddyhond.

Wat zijn de voordelen van een Buddyhond?

Het hebben van een Buddyhond kan het zelfvertrouwen en het welzijn verhogen en kinderen aanmoedigen om actief te zijn en om met andere kinderen om te gaan. De Buddyhond kan helpen bij structuur en invulling aan de dag. Het geeft onvoorwaardelijke liefde zonder waardeoordelen. De pup of hond dient verzorgt te worden en dat betekent dat er verantwoordelijkheden bij komen kijken. Het gevoel van een maatje kameraadje geeft vaak al een veilig gevoel en kan mensen die depressief zijn ook vaak weer een stuk van vreugde geven/brengen. Door een hond of pup in huis te nemen blijkt uit onderzoeken dat de klant meer activiteiten ondernemen en ook voor de psychische gezondheid is het goed om weer buitenshuis te zijn. Dit gaan we uiteraard in alle rust opbouwen. Een hond is een gevoelsdier en daardoor reageert de hond al heel snel op iemand zijn gemoedstoestand. Een hond kan je zoveel zelfvertrouwen en eigenwaarde geven.

Waar kan ik mijn hond of pup laten trainen voor Buddyhond

 • Zorgen dat het betaalbaar blijft!
 • Het vinden van de juiste fokker
 • Op zoek naar de juiste hond of pup keuze
 • Begeleiding eerst vanuit de veilige leefomgeving en dat is bij u thuis
 • Structuur en veiligheid en respect en stressvermindering
 • De hond precies trainen aan de wensen die u zou willen
 • Elke andere vaardigheid die u kan helpen een zelfstandiger leven te leiden

Buddyhonden en kinderen:

De kinderen:

 • Voelen dat de hond hen neemt zoals ze zijn, daardoor voelen zij zich eerder gewaardeerd en durven meer.
 • Voelen zich automatisch aangetrokken tot honden en haalt hen vaak uit hun eigen wereldje (vaak doordat de hond aandacht probeert te vragen.en dit lang vol kan houden)
 • Worden gestimuleerd beter te communiceren om met de hond te kunnen spelen of wandelen
 • Voelen zich veilig en ontspannen in de buurt van de hond, Kinderen laten hun weerstanden eerder varen; het aantal angst- of agressieaanvallen neemt hierdoor af
 • Leren om zorgzamer te zijn, doordat ze leren voor de hond te zorgen
 • Leren makkelijker contacten te leggen buiten hun veilige grenzen met de buitenwereld, doordat de buitenwereld makkelijk contact maakt met een getrainde hond. (zodra een hond een dekje opheeft is het bij voorbaat al een “heel bijzondere” hond voor omstanders)
 • Krijgen meer zelfwaardering en voelen zich meer en makkelijker ergens bij horen

 Visie vanuit de ogen van Buddy hulphond 

Omdat wij het welzijn van de hond of pup voorop stellen en ook echt kijken wat de hulpvraag is. En de hond of pup ook echt van uzelf blijft. Er geen addertjes onder het gras zitten en wij puur vanuit ons hart werken en op en top hondentrainer ben in hart en nieren! Kijk ook eens op de site van Hondentrainingen Yvonne van der Meer. Mijn kennis wil ik graag aan u doorgeven zodat u samen met uw maatje een vertrouwensband op kan bouwen.

Voor meer informatie neem dan contact met ons op of bel: 06 – 53 21 51 80